Strona główna         Dodaj do ulubionych         Ustaw jako startową         Linki         Polityka prywatności        
  Menu


 

  Aktualności
2017-11-16
Światowy Dzień Tolerancji
W dniu 16 listopada 2017r w naszej szkole obchodzono Światowy Dzień Tolerancji. Na korytarzach i w klasach pojawiły się hasła propagujące równość, a uczniowie zaproszeni zostali do obejrzenia prezentacji multimedialnej i wysłuchania wykładu poprowadzonego przez pedagoga szkolnego, panią Agnieszkę Jastrzębską. Dzień Tolerancji to święto obchodzone corocznie 16 listopada ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne ONZ w 1995 roku z inicjatywy UNESCO. W dzisiejszych czasach, kiedy to obserwujemy dużą różnorodność kulturową, rasową i religijną w wielu krajach, powinniśmy szczególnie zwracać uwagę, uczyć i kształtować młodzież w kierunku integracji i harmonijnego współżycia z resztą społeczeństwa. Przykład zawsze idzie z góry, więc sami powinniśmy się starać przejawiać taką postawę, która daleka będzie od agresji, przemocy fizycznej i psychicznej, a bliższa poszanowaniu uczuć drugiego człowieka, niezależnie od jego wyznania, rasy, poglądów, stanu zdrowia, majętności itp. Uczniowie naszej szkoły nie pozostają obojętni na pogłębiające się zjawisko braku tolerancji. W naszej szkolnej społeczności nie ma wyśmiewania i szykanowania, a młodzież zawsze chętnie pomaga niepełnosprawnym kolegom i tym, którzy potrzebują wsparcia.
Światowy Dzień Tolerancji
Światowy Dzień Tolerancji
Światowy Dzień Tolerancji

Powrót






English version
EnglishFrenchGermanItalianPolishRussianSpanish

Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  

Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  Staż w Irlandii  

Przejdź do galerii

  Sport
2012-12-18
Szkolny turniej piłkarzyków stolowych.
      W dniu 18 grudnia 2012 r. odbył się szkolny turniej piłkarzyków stołowych. Do udziału zgłosiło się dziesięć dwuosobowych zespołów. ...

więcej >>


  Zapisy

Imię i nazwisko:
Pole wymagane.

Adres e-mail:
Pole wymagane.Niepoprawny format.

Jaki kierunek i telefon:
Pole wymagane.

Ile to 7+8?

Zgodnie z ogólnym rozporządzeniem o ochronie danych osobowych (RODO) z dn.27 kwietnia 2016 roku (art.13 RODO) informujemy iż: 1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Centrum Kształcenia Awans ul. Helenówek 2 i 4 Kielce reprezentowana przez Dyrektora 2. Powołaliśmy Inspektora Danych Osobowych, z którym można skontaktować się tel.: 604-883-679, mail: iod@awans-szkoly.pl 3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu nawiązania kontaktu zgodnie z art.6 ust.1 lit.f RODO 4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą osoby będące zaangażowane w kontakt oraz osoby uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa. 5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres 2 lat 6. Posiada Pan/Pani prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania (* jeżeli przetwarzanie odbywa się na podstawie zgody), którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem; 7. Przysługuje Pani/Panu prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych. 8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże niepodanie danych uniemożliwi nawiązanie kontaktu.


  Przegląd Zawodów, zobacz film